Els Mossos d'Esquadra continuen buscant aquest dissabte el conductor del cotxe que ahir al vespre va fugir després d'haver intentat atropellar dos agents vestits de paisà a Pineda de Bages, i que es creu que podria formar part d'un grup de lladres, a qui també es busca, que intentaven perpetrar un robatori a la urbanització que no es va arribar a cometre.

Malgrat el fort dispositiu que es va muntar de forma immediata i que es va mantenir fins passada la mitjanit a Pineda i rodalies (on es van tancar els accessos, ara ja reoberts), de moment no s'ha aconseguit localitzar el fugitiu. Si bé s'ha reduït el nombre de patrulles, fonts dels Mossos han explicat aquest dissabte que continuen amb l'operatiu de recerca del conductor i del vehicle, que tenen identificat i que els consta com a robat.

Els fets es van produir cap a 2/4 de 7 de la tarda de divendres, quan una parella de mossos de paisà, que participaven en el dispositiu de prevenció de robatoris a Pineda, van sospitar d'un cotxe que estava enfilat damunt d'una vorera, amb els llums encesos. Després d'examinar la matrícula, van comprovar que es tractava d'un cotxe robat. Concretament, constava com a sostret feia dos dies a l'àrea metropolitana.

Els dos mossos es van acostar al vehicle i, en aquell moment, el conductor, que era l'únic ocupant, va arrencar el cotxe i va intentar atropellar els agents, que es van apartar i van disparar trets intimidatoris. El vehicle, però, va acabar fugint.

Immediatament, es va muntar un ampli dispositiu policial, en què es van tancar tots els accessos de Pineda de Bages, amb diversos controls a la zona i la presència d'un helicòpter, que va estar examinant la zona fins la 1 de la matinada, moment en què també es van anar retirant patrulles i es va continuar la recerca amb el torn de nit. En el dispositiu inicial també hi van participar les policies locals de Sant Fruitós de Bages, Manresa i Santpedor.

En aquet operatiu, els Mossos busquen tant el conductor fugitiu com els seus possibles còmplices. I és que es creu que l'home, en el moment dels fets, estava fent vigilància per un intent de robatori que s'estava produint en aquells moments en una casa.

El visionat posterior de les càmeres de seguretat de Pineda, estrenades fa pocs dies, ha permès observar l'entrada del cotxe a la urbanització, i la seva fugida poca estona després, la qual cosa indica que els presumptes lladres no van tenir temps de perpetrar el robatori que pretenien, ja que l'home que feia vigilància des de dins del cotxe va ser sorprès ben aviat pels Mossos.