Veïns de Pineda de Bages demanen solucions davant l'amenaça constant de robatoris que asseguren que hi ha a la urbanització: «Des de final de juliol que això és un no parar», i moltes famílies «vivim amb l'ai al cor».

Ho explicava ahir -a títol personal- el president de l'Associació de Veïns de Pineda, Vicenç Llorens, hores després d'uns fets que van tornar a fer saltar les alarmes. Divendres al vespre, dos agents dels Mossos de paisà van ser envestits per un conductor que va fugir, i a qui es relaciona amb un grup de presumptes lladres que en aquell moment estaria rondant per la urbanització. Malgrat l'ampli dispositiu de recerca que es va muntar immediatament, anit encara no s'havia aconseguit localitzar ni el conductor ni el presumpte grup de lladres, i els Mossos mantenien l'operatiu per buscar-los.

Tant l'entrada a la urbanització com la fugida de l'home en cotxe van quedar enregistrades a les càmeres de videovigilància que recentment s'han instal·lat a la urbanització. «Les càmeres estan bé, i poden donar bons resultats, però no n'hi ha prou», diu Llorens, perquè «no aturaran els robatoris». En aquest sentit «cal que les administracions es posin les piles i estudiïn què es pot fer. No sé si hi ha d'haver més presència de Mossos, si s'ha de recuperar la figura del sereno, o si calen lleis més laxes per poder posar vigilància privada, però alguna cosa s'ha de fer», apunta Llorens. Assegura que, en la situació actual, «intentes que la casa no quedi mai sola, i sempre vas amb la por a sobre».