Una persona ha mort i 49 han patit ferides en un accident de tren que ha tingut lloc aquest dimarts a primera hora del matí a la línia R4 de Rodalies, de Manresa a Sant Vicenç de Calders. Eren cap a 1/4 de 7 el matí quan una esllavissada ha fet descarrilar el comboi. Aquestes són les dades confirmades fins ara de l'accident.

D'on sortia el tren?

El comboi accidentat ha sortit de l'estació de Manresa de la línia R4 de Rodalies Renfe (Manresa-Sant Vicenç de Calders). És el tren de les 5.52 h.

Quan ha tingut lloc l'accident?

El tren ha descarrilat a 1/4 de 7 del matí a l'altura de Vacarisses. El punt de l'accident és proper al quilòmetre 32 de la C-58, entre Can Serra i Polígon Can Torrella.

Quantes persones afectades hi ha?

Una persona ha mort arran del sinistre, 5 persones han patit ferides menys greus; 44 lleus i 83 il·lesos. Al tren hi viatjaven 133 persones.

Qui és la víctima de l'accident?

La persona que ha perdut la vida en el descarrilament és un veí de Castellbell i el Vilar de 36 anys. Es tracta d'un dels passatgers que viatjava dret i que ha sortit disparat del vagó quan s'ha obert una de les portes en el moment de l'accident.

Què passa amb les persones ferides?

Els cinc ferits de poca gravetat, dos han estat traslladat a l'Hospital Althaia, dos al Parc Taulí de Sabadell i dos més a la Mútua de Terrassa. Dels 44 lleus, dos han estat donats d'alta en el lloc i 42 més han ingressat en diferents centres: 20 a la Mútua de Terrassa, 2 al Taulí, 1 a Althaia, 5 al CUAP Bages, 6 al CUAP Sant Fèlix de Sabadell, 2 a l'Hospital de Martorell i 6 a l'Hospital de Terrassa. De tots ells, només queden dues persones ingressades. 83 viatgers han sortit il·lesos de l'accident.

Servei de tren interromput

Arran de l'accident, queda interrompuda la circulació de les línies R4 i R12 entre Terrassa i Manresa.

Telèfon d'atenció als familiars de les víctimes

Protecció Civil ha informat que els familiars de les víctimes afectades poden informar-se trucant al 012.