El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha atès els mitjans de comunicació aquest matí des del punt on ha tingut lloc el tràgic accident de tren en què una persona ha perdut la vida, a Vacarisses. Buch ha explicat que s'estan investigant les causes de l'esllavissada que ha provocat el descarrilament del tren i un equip de geòlegs està avaluant quin és l'estat del talús que s'ha esfondrat.

Així mateix, Buch ha confirmat les xifres dels afectats per l'accident de tren: 1 mort, 5 ferits menys greus, 44 lleus i 83 il·lesos. Eren 133 les persones que viatjaven en el tren de la línia R4 de Renfe que ha descarrilat, i no 131 com s'havia dit inicialment. El conseller ha assegurat que un cop fet l'aixecament del cadàver de la víctima, es procediria a desmuntar el dispositiu habilitat dels serveis d'emergències a Vacarisses.

El conseller no ha donat més detalls sobre la identitat de la víctima perquè "estem treballant en la comunicació amb la família". També ha avançat que es començava a retirar el personal d'emergències del pavelló de Vacarisses, que durant tot el matí no ha hagut d'atendre cap ferit ni testimonis de l'accident. Malgrat això, fonts de Creu Roja Catalunya han informat a mig matí que de moment es manté el dispositiu de suport de Vacarisses, així com el de l'estació de Sants.

Segons els responsables de l'operatiu, tots els passatgers il·lesos ja havien estat traslladats al seu lloc de destí o d'origen i els que han necessitat atenció psicològica o sanitària s'han adreçat al punt habilitat a l'estació de Sants de Barcelona. Al poliesportiu s'hi havia desplaçat personal del SEM, psicòlegs, agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra i també algunes autoritats, com la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.