L'estació de la Renfe de Manresa ha habilitat un servei de bus alternatiu per als passatgers que havien d'agafar trens posteriors a l'accidentat, ja que no es preveu que hi hagi servei de trens durant uns quants dies, segons han explicat fonts de Renfe a Regió7.

El bus alternatiu va fins a Terrassa i s'atura a Sant Vicenç de Castellet. També es fa el mateix trajecte en sentit invers. Al llarg del matí, diversos autobusos surten de l'estació de Renfe de Manresa per poder traslladar els viatgers.

A l'estació de tren de Manresa, d'altra banda, hi han arribat 15 evacuats manresans, que viatjaven al tren accidentat a Vacarisses. Han arribat en autobús a les 9 del matí i han estat atesos pel SEm en un mòdul provisional habilitat per als operaris que treballen en les obres de l'estació. Tots ells es trobaven il·lesos però han rebut atenció psicològica. Malgrat que en un principi s'havia d'habilitar una zona d'atenció als afectats a Manresa, finalment s'ha centralitzat tot al poliesportiu de Vacarisses, un indret, però, on finalment no hi han acudit ferits.

A banda del servei de bus habilitat per Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també ha reforçat la línia R5 entre Manresa i Barcelona a causa del descarrilament.