Un usuari de Twitter ha penjat aquest dimarts al matí un vídeo per denunciar l'estat de les vies de la línia R4 de Rodalies al punt de Vacarisses on hores abans ha descarrilat un comboi procedent de Manresa causant la mort d'una persona i ferides en 49 més. "Fa quatre dies circulava per les xarxes socials (no tinc autor) aquest vídeo del lloc on avui hi ha l'accident de Vacarisses. Molt trist. És un tram de línia en que les trinxeres sempre han portat problemes" ha piulat Joan C. Salmeron, acompanyant el vídeo. En ell s'hi veu la gran acumulació d'aigua provocada per les pluges suposadament de dies enrere.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha atès els mitjans de comunicació aquest matí des del punt on ha tingut lloc el tràgic accident de tren en què una persona ha perdut la vida, a Vacarisses. Buch ha explicat que s'estan investigant les causes de l'esllavissada que ha provocat el descarrilament del tren i un equip de geòlegs està avaluant quin és l'estat del talús que s'ha esfondrat.

El d'aquest dimarts no és el primer accident de tren provocat per una esllavissada en aquest punt de la línia R4. El 2011 n'hi va haver un que va deixar ferides onze persones i el 2009 un altre es va saldar sense ferits.