L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar va decretar ahir dos dies de dol oficial per la mort d'un veí del poble en el descarrilament del tren a Vacarisses. La víctima, Luigi Eduardo Picardo Soto, de 36 anys d'edat, tenia la doble nacionalitat espanyola i uruguaiana, i residia a la població bagenca des del mes de maig passat.

El consistori va suspendre tots els actes previstos al municipi ahir i avui, dimecres. A més a més, per a avui, a les 12 del migdia, ha convocat un minut de silenci davant les portes de l'ajuntament, per expressar el condol per la mort de Luigi Eduardo Picardo Soto, que residia a Castellbell amb la seva parella sentimental. Tant ella com altres familiars, que viuen en altres punts de Catalunya, van acudir ahir al matí al lloc de l'accident.

L'alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia, que també es va desplaçar al lloc dels fets, va donar públicament el condol a la família. «Quan algú mor en unes circumstàncies així és la notícia més trista que hi pot haver», va expressar. Sobre l'esllavissada que va causar l'accident, Montse Badia va constatar que «el risc zero mai no hi és», però que forma part d'un problema «del qual ja fa temps que avisàvem».

Pel que fa als 49 passatgers ferits en l'accident, dos d'ells van ser donats d'alta al mateix lloc dels fets, mentre que els 47 restants van ser traslladats en ambulància als hospitals de Manresa, Terrassa i Sabadell, així com també a diferents CAP propers. Mentre va durar la seva atenció a l'indret, al peu de carretera, la C-58 es va haver de tallar completament el trànsit, tal i com ja havia passat la setmana passada amb l'esllavissada al costat de la C-58, també a Vacarisses. La circulació va ser desviada durant unes hores per l'autopista C-16, que va aixecar les barreres del peatge de Sant Vicenç.

Pel que fa als viatgers il·lesos, van ser traslladats en autobusos a altres estacions de la línia, com Terrassa. A Manresa, hi van acudir una quinzena de persones, que van ser ateses en un dels mòduls de Renfe habilitats per a les obres de l'estació. Allà, van rebre suport psicològic del SEM i van rebre l'atenció del personal de Renfe. Molts d'ells es mostraven visiblement consternats per l'experiència viscuda.

Per la seva banda, al llarg del dia, l'Hospital Sant de Déu de Manresa va acabar atenent nou dels passatgers afectats. Dos d'ells eren ferits que van arribar al centre manresà en ambulància, mentre que els altres set eren contusionats que havien estat tractats com a il·lesos al lloc dels fets, però que posteriorment, un cop a Manresa, van preferir acudir a Urgències de l'hospital manresà per fer-se una revisió.

Al llarg del dia, els usuaris habituals de Renfe van haver d'utilitzar els quinze autobusos que la companyia va posar a disposició per substituir el servei ferroviari. La previsió és que la via tardi uns quants dies a obrir-se, de manera que el trajecte entre Manresa i Terrassa es continuarà fent en bus.