Els forts aiguats de dijous van afectar sobretot un dels talussos de la carretera de Castellbell a Ter-rassa (C-58) a Vacarisses, que va centrar durant tot el dia d'ahir els treballs de sanejament. Per aquest motiu, el peatge de Sant Vicenç de la C-16 va mantenir obertes les barreres durant més de 24 hores, situació que es va concloure ahir al vespre, un cop el Servei Català de Trànsit va reobrir la C-58.

A banda d'altres despreniments més lleus, dijous a la tarda hi va haver una important esllavissada de terres en un dels talussos situats entre Vacarisses i Viladecavalls. Per aquest motiu, els operaris de Carreteres van estar treballant a l'indret durant tot el dia d'ahir per retirar el material de la calçada i sanejar el talús afectat, amb maquinària diversa.

Mentre van durar les obres, a la C-58 només estava operatiu un carril de circulació, per donar sortida al trànsit local. Els accessos des de Castellbell i des de Terrassa estaven tallats, per la qual cosa els conductors eren redirigits a l'autopista C-16, que durant tot el dia va tenir les barreres aixecades.

A la tarda, l'operació sortida del cap de setmana va intensificar el trànsit de l'autopista en sentit nord. La situació es va agreujar amb un control de la Guàrdia Civil a la sortida del peatge, en sentit Manresa, amb la qual cosa només es deixava un carril disponible. Per aquest motiu, es van formar cues quilomètriques davant del peatge, cues que van arribar fins al terme de Vacarisses. Molts conductors van estar atrapats a l'embús durant prop d'una hora. Posteriorment, controls dels Mossos a la recerca d'un presumpte lladre fugitiu (vegeu pàgina 8) també van embussar la via.

Finalment, a última hora del vespre, els operaris van reobrir la circulació a la C-58, de manera que els Mossos van deixar de desviar el trànsit a l'autopista, que va tornar a ser de pagament.

D'altra banda, els operaris de Carreteres també van estar treballant durant tot el dia d'ahir a la C-55, a Abrera, on dijous a la tarda, durant les pluges, s'havia obert un esvoranc a la calçada. A primera hora del matí d'ahir, els Mossos van poder habilitar dos carrils a la zona afectada, un per cada sentit, de manera que es va poder tornar a obrir la circulació en sentit nord, que havia estat tallada el dia abans.