Els Mossos d'Esquadra han detingut a Manresa una parella formada per dos homes acusats d'enganyar una dona veneçolana perquè fes de ventre de lloguer per a ells, i a qui van inseminar de manera casolana sense cap control sanitari.

Un dels detinguts, de 29 anys, és d'origen veneçolà i va convèncer la dona perquè viatgés a Manresa a canvi de diners perquè gestés un fill per a ell i la seva parella, un espanyol de 48 anys, en una pràctica que van ocultar a la jove que està prohibida a Espanya.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a Efe la detenció aquest dijous dels dos homes acusats dels delictes de temptativa de tràfic de nens, contra el dret dels treballadors i lesions lleus, tal i com ha publicat aquest dissabte El Periódico.

Després de prestar declaració davant la policia van ser posats en llibertat a l'espera de la citació judicial.

Segons han explicat a Efe fonts pròximes a la investigació, va ser l'home més jove el que va convèncer la seva paisana perquè viatgés a Manresa per sotmetre's a una inseminació i gestés un nadó per a la parella a canvi d'una quantitat de diners que pagarien, la meitat en quedar-se embarassada i l'altra meitat quan naixés el nadó.

Els homes també van oferir a la dona feina en un establiment de la seva propietat mentre es portés a terme la inseminació i la gestació.

La dona va arribar a Barcelona a mitjans d'octubre, el dia 19 va començar a treballar a la botiga dels dos homes i l'endemà va ser sotmesa a la primera inseminació, de manera casolana i sense cap control sanitari, cosa que va causar lesions a la jove, a més de ser infructuosa.

Després d'un mes treballant, la dona va reclamar el seu primer sou, però els homes, segons consta en la seva denúncia, no li van pagar.

Potser en veure's enganyada i conèixer que la pràctica del ventre de lloguer a Espanya estava prohibida, va acudir el passat dia 19 de novembre a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar el seu cas.

Després de fer comprovacions, la parella va ser detinguda dijous passat acusada de temptativa tràfic de nens, contra el dret dels treballadors i lesions lleus.

Segons sembla, els dos homes havien explicat a la dona, que té menys de 30 anys, que a Espanya era legal fer inseminacions a casa i que eren una cosa habitual