Anar de Barcelona a Lleida (o a l'inrevés) amb Renfe s'ha convertit en una autèntica prova de paciència per als passatgers a causa del tall de les vies a Vacarisses. Cal agafar el tren de l'R4, un bus entre Terrassa i Manresa, un altre bus fins a Calaf i l'R12 cap a Lleida.

Segons fonts de la companyia consultades per aquest diari, per motius de "logística interna" de Renfe no es pot fer el trajecte entre Manresa i Lleida amb tren, no perquè hi hagi cap problema a la via, sinó "perquè a Calaf és on fa sempre el relleu de maquinistes i la companyia ha decidit només fer aquest tram (entre Calaf i Lleida) en tren i la resta amb bus per qüestions d'organització interna", expliquen.

Aroa Berjano i Daniela Dos Santos viatjaven ahir de Barcelona a Lleida. Estaven en dansa des de les 7 del matí, van explicar a aquest diari, indignades per la «falta d'informació que ens ha donat Renfe». Berjano va relatar que havien estat 3/4 d'hora esperant a l'estació de Sants el tren de l'R12 que anava cap a Lleida, sense que ningú les informés per megafonia ni per les pantalles que aquesta línia estava cancel·lada a causa de l'incident de dimarts.

Un cop perduda la paciència, van anar al punt d'atenció al client, on les van informar que havien d'agafar l'R4 fins a Terrassa, allà el bus fins a Manresa, i que a Manresa un bus les portaria a Calaf, on haurien d'agafar un altre cop el tren que les duria a Lleida. Quan van arribar a Manresa, el bus cap a Calaf feia més d'una hora que havia marxat.

La situació va agafar per sorpresa fins i tot els treballadors de Renfe que eren a l'estació informant els usuaris de les modificacions del servei. Dos Santos estava molt preocupada perquè a les 12 havia de ser a Lleida, on tenia una cita a estrangeria que no podia perdre «de cap de les maneres». A 1/4 de 12 del matí encara era a Manresa esperant una solució.