En el conjunt de Catalunya, els Mossos d'Esquadra han instruït fins a l'octubre d'aquest any un total de 10.935 denúncies en l'àmbit de la violència masclista, una xifra que és semblant a la de l'any passat (el 0,3% menys). Ara bé, hi ha un lleuger augment del nombre de dones que denuncien (0,2%). Aquest fet s'explica perquè en una única denúncia hi ha més d'una víctima de violència de gènere: la dona i els seus fills.

Pel que fa a les víctimes menors d'edat de fins a 11 anys que figuren en diligències policials per violència de gènere, l'increment és del 22%, destaca la franja entre 6 i 11 anys, amb un augment del 39%. Es tracta dels fills de la dona que són testimonis dels fets o que han patit la violència directament.

La franja d'edat de menors que denuncien més són els que tenen entre 12 i 17 anys, amb 486 denúncies, una xifra semblant al 2017. En aquesta franja també s'inclouen els menors que han estat víctima de violència per part de la parella o exparella. En total els menors que han patit violència de gènere passen de 741 a 792, per tant, augmenten el 6,8%.

Fins a data d'avui han mort sis dones per violència masclista, quatre de les quals tenien fills i en dos dels casos eren menors d'edat que han quedat orfes. Només una de les dones mortes havia interposat denúncia anteriorment i una altra tenia vigent una mesura judicial de protecció. En quatre dels assassinats/homicidis els Mossos han detingut els autors, i en la resta dels casos l'autor dels fets s'havia suïcidat.

Fins a data d'avui, la violència psicològica (amenaces, coaccions, vexacions, assetjament i tracte degradant) representa el 41,6%, la violència física (lesions lleus i greus i temptatives d'homicidi) el 40,2%, altres violències entre les quals destaca l'econòmica l'11,9%, la ciberviolència el 3,5% i la sexual el 2,8%.

D'altra banda, durant l'any 2018, els Mossos d'Esquadra han detingut 4.425 homes relacionats amb agressions masclistes, l'any passat en van ser 70 menys. Així mateix, 25 de les persones detingudes són menors d'edat, quatre menys que el 2017.

La franja amb més detinguts se situa entre els 21 i els 50 anys, unes edats que coincideixen amb les víctimes de violència de gènere. L'any 2018 hi ha un augment del 20% del nombre de persones detingudes d'entre 18 i 20 anys, segons les mateixes dades dels Mossos.