Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Castellgalí han reforçat la vigilància policial al municipi arran d'una onada de robatoris que afecta la població, especialment la urbanització Mas Planoi. En només tres setmanes, els lladres ja han entrat en vuit domicilis, sense que de moment no s'hagi produït cap detenció. El consistori assegura que les tres càmeres de seguretat que es van instal·lar fa pocs mesos als accessos del poble serveixen per a la investigació.

Segons dades dels Mossos, els tres primers robatoris van tenir lloc el divendres 2 de novembre, dos dels quals a Mas Planoi i el tercer al nucli antic. El 17 de novembre, la urbanització va ser escenari de dos robatoris més, als quals s'han d'afegir tres casos més que es van cometre divendres passat, 23 de novembre, i que van portar els Mossos a dur a terme un ampli dispositiu per intentar localitzar els lladres. De moment, però, no hi ha hagut detencions.

Arran de l'alarma que han provocat al municipi aquests robatoris, l'Ajuntament de Castellgalí va divulgar ahir un comunicat assegurant que s'està col·laborant amb els Mossos d'Esquadra per reforçar tant el servei de vigilància municipal (els divendres i els dissabtes) com el patrullatge per part de la policia catalana.

En aquest sentit, el consistori va afegir que, fa pocs mesos, l'Ajuntament va instal·lar tres càmeres de seguretat als accessos al municipi, amb el vistiplau de la Direcció General de Seguretat de la Generalitat. Aquestes càmeres, tot i que no han evitat fins ara els robatoris, han servit «per posar a disposició dels Mossos el material enregistrat en les franges horàries que els investigadors han cregut rellevants», segons va exposar ahir l'alcalde, Cristòfol Gimeno.

Segons va afegir, «vam instal·lar les tres càmeres com a eina de dissuasió i també com a font d'informació per ajudar els Mossos en cas de necessitat». Els aparells enregistren els cotxes que circulen per l'avinguda de Montserrat (la principal artèria del municipi) i la cruïlla dels carrers de la Indústria i de Maria Aurèlia Capmany, un altre punt clau de la xarxa viària del municipi.

Malgrat l'onada de robatoris, Cristòfol Gimeno va demanar ahir als veïns que «no es caigui en el pànic», però sí que s'estigui «atent». L'alcalde va recordar la importància que els veïns «alertin els Mossos si observen qualsevol comportament sospitós». Segons Gimeno, «entre tots podem treballar perquè els ifnractors deixin d'actuar a Castellgalí».