Col·lapse total a la C-16 en l'operació sortida del Pont de la Puríssima. La principal via de comunicació amb la Cerdanya ha presentat durant més de vuit hores retencions molt importants ja des de Cal Rosal i fins a Cercs. Segons el Servei Català de Trànsit, la situació ha quedat normalitzada cap a 2/4 de 7 del vespre. Altres vies amb problemes de circulació han estat la C-14, a Organyà, i l'N-145, de la Seu d'Urgell a l'entrada a Andorra.

Ja a primera hora del matí, un accident entre dos cotxes a Cercs ha començat a complicar l'operació sortida a l'eix del Llobregat (C-16), al Berguedà. Els Mossos han hagut de donar pas alternatiu al trànsit, cosa que ha generat cues quilomètriques. El sinistre s'ha produït a 3/4 de 10 del matí al punt quilomètric 108, on han xocat per encalç dos vehicles. No hi ha hagut ferits i un cop restablerta la circulació en tots els carrils, al cap d'unes dues hores, les cues eren d'uns cinc quilomètriques.

Més avall, a l'alçada de Berga, diversos conductors han informat a Regió7 que ja també a primera hora del dia han passat fins a una hora aturats davant del Càmping Berga. Hi havia cinc quilòmetres de cua. Això ha provocat que els vehicles intentessin entrar dins la ciutat pels seus diferent accessos. I en conseqüència, les artèries de la capital berguedana també han quedat taponades de vehicles.

La situació no ha millorat fins al vespre. Les retencions s'han mantingut entre Cercs i Cal Rosal, sumant uns nou quilòmetres de cues. D'aquests, en quedaven tres abans de les 18 h i cap ja a les 18.40 h.

Menys complicacions a la circulació al Bages

La C-58 i la C-55, al Bages, també han presentat cues aquest matí. La més rellevant ha estat a Castellgalí, a la C-58, on hi ha hagut més de 4 quilòmetres d'aturades. Als voltants de la una del migdia, la circulació s'ha normalitzat.

D'altra banda, aquest matí, a l'A-2, també hi hagut dos quilòmetres de cues a Jorba com a conseqüència d'un vehicle incendiat, que ha obligat a tallar un carril de la calçada.