L'alturgellenca Maria Mas, que va patir una agressió sexual quan va anar a tirar les escombraries, va fer un gest inusual entre les víctimes d'abusos. Va narrar el seu cas a través d'un vídeo de Youtube. La jove, que té 19 i és de Coll de Nargó, afirma a Regió7 que la reflexió que la va empènyer a donar la cara va ser que l'atacant no va la va escollir a ella en particular, sinó que «qualsevol dona n'hagués pogut ser víctima».

Després dels múltiples comentaris que ha rebut en fer públic el seu cas, Mas ha explicat a aquest diari que moltes noies li han comentat que «s'havien trobat en situacions similars, però no es van atrevir a denunciar-ho i ni tan sols explicar-ho». En aquest sentit diu tenir la sensació de ser «una veu que representa a moltes noies que han callat» i afegeix que està molt agraïda per les múltiples mostres de suport que ha rebut del seu entorn i també a través de les xarxes socials.

Mas ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per la presumpta agressió sexual que va patir dimecres a la nit al portal de casa seva, al barri de Balàfia de Lleida, ciutat on resideix, per part d'un desconegut que es va trobar al carrer.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de 10 de la nit. Quan Mas es disposava a tirar les escombraries, la jove va veure que se li acostava un home amb un tapaboques i una gorra que la va seguir fins al portal i es va esmunyir a l'interior, on la va agredir. «Quan anava a obrir la porta de l'edifici, em va atacar i em va fer tocaments», diu, i afegeix que l'agressor li va tocar les seves parts íntimes i, després dels crits d'ella demanant auxili, se'n va anar corrent. «Vaig quedar al portal pensat què havia passat i me'n vaig anar cap a casa corrent tremolant i vaig obrir la porta com vaig poder. Un cop a casa, vaig tenir un atac d'ansietat», relata la jove en el vídeo. Seguidament, la jove va trucar als seus pares i van avisar una ambulància, que la va traslladar a Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova, on va ser reconeguda per un forense abans d'acudir a una comissaria a denunciar els fets.

Mas demana que es denunciïn aquests casos, tot i que assegura que ella no se sent millor després de fer-ho. En repetides ocasions al vídeo detalla que «el dany psicològic és el pitjor». «Sé que haig de sortir al carrer, fer vida normal, però jo no estic segura. Miraré endarrere cada cop que noti una presència», assenyala. L'alturgellenca Maria Mas actualment viu a la ciutat de Lleida perquè hi està cursant els estudis universitaris de Fisioteràpia.

A Urgències li van dir: «és normal, hi ha gent així»

Mas explica que a els professionals d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida la van atendre bé, però que li va marcada la frase d'un membre del personal mèdic que li va dir: «és normal, hi ha gent així». La jove acaba afirmant: «no és normal que passin aquests coses».