El Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa ha decretat aquest dijous la llibertat provisional, sense fiança, per a l'home de 73 anys acusat d'haver assassinat l'any 1981 la seva amant, embarassada, a Sant Salvador de Guardiola. El presumpte homicida, Manuel M. T., va ser detingut aquest dimarts per la Guàrdia Civil a Castelló.

En la interlocutòria emesa aquest dijous, el jutge justifica l'alliberament de l'acusat per "les circumstàncies dels fets, la pena que en el seu dia se li pugui imposar" i al fet que té "domicili fix", a Castelló. De totes maneres, li ordena que es posi a disposició de la justícia en el moment en què sigui requerit al respecte i que informi de qualsevol canvi de domicili. La causa està oberta per un delicte d'homicidi.

Manuel M. T. va ser detingut dimarts per la Guàrdia Civil atribuint-li la mort, l'any 1981, d'una noia madrilenya de 25 anys, embarassada de 5 mesos. El cadàver va ser localitzat el 1999 en una finca de la urbanització de Ca l'Esteve de Sant Salvador de Guardiola, i no ha estat fins fa poc que s'ha pogut identificar la víctima, 37 anys després. Arran d'aquesta identificació, la Guàrdia Civil ha pogut detenir el presumpte autor del crim, que era l'amant de la víctima en el moment dels fets, i que tenia una casa a Ca l'Esteve.