Situació normalitzada a les principals carreteres de la xarxa viària de la Catalunya Central després dels talls de trànsit que s'han realitzat aquest divendres a primera hora per protestar contra el Consell de Ministres que ha de tenir lloc avui a Barcelona. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la C-16 i la C-58 al Bages ja s'han reobert i la circulació de vehicles s'ha anat normalitzant. A quarts de 9 del matí ja no hi havien retencions i el trànsit era molt fluid.

A l'Anoia, però, hi ha hagut, fins a quarts de 10, complicacions a l'A-2 a causa d'una marxa lenta de vehicles que s'està realitzant des de les 8 del matí. La marxa ha començat a Jorba i ha anat avançant en direcció sud cap a Òdena, Castellolí, El Bruc, Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca i fins arribar a la capital catalana. Segons han informat fonts de Trànsit, les principals retencions eren al tram del Bruc a 3/4 de 9 del matí.

Una altra marxa lenta ha intensificat la circulació a la C-16 a Sallent en sentit sud, però no s'han registrat retencions importants en aquest tram de l'autovia. La marxa s'ha produït a quarts de 10 d'aquest matí.

A primera hora

A la Catalunya Central, s'ha tallat la C-16 a Manresa, al seu pas per Viladordis, en sentit sud. L'autopista ha estat tallada en direcció a Barcelona amb pneumàtics cremant, a quarts de 6 del matí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. S'han produït retencions de prop de 2 quilòmetres. La C-16 ha quedat reoberta al trànsit a les 7 del matí.

També al Bages s'ha tallat la C-58 al terme municipal de Vacarisses, en els dos sentits de la marxa. Segons Trànsit, la via s'ha tallat amb un arbre que haurien tallat els manifestants. L'embús de vehicles ha anat acumulant quilòmetres de retencions a partir del tram en què s'ha tallat la C-58, en totes dues direccions. A la resta de Catalunya, s'han arribat a tallar fins a 22 carreteres.

El CDR Manresa s'ha desvinculat de totes les accions que han tingut lloc al Bages. Segons fonts del comitè, els manifestants que s'han trobat a l'avinguda Universitària de Manresa a les 4 de la matinada s'han dividit entre aquells que han marxat cap a Barcelona i els que han anat cap a les fronteres, punts on sí que hi havia previstes accions convocades pels mateixos CDR.