El Jutjat d'Instrucció 3 de Manresa ha decretat aquest dimecres presó provisional per al jove de Santpedor que en va apunyalar presumptament un altre el matí del dia de Nadal, segons han explicat fonts judicials a Regió7. L'acusat, William Andrei V. V., de 20 anys d'edat, està imputat inicialment pels delictes d'homicidi en grau de temptativa i de lesions, a l'espera que es determini per quin fet delictiu se'l processarà.

El ferit, un jove de Santpedor de 28 anys d'edat, evoluciona favorablement a l'UCI de l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va ser ingressat el mateix dia de Nadal, en estat molt greu.

Els fets van tenir lloc dimarts cap a 2/4 de 7 del matí a l'exterior del bar Núria de Santpedor. L'acusat es va acostar presumptament a la víctima per l'esquena, li va clavar una ganivetada greu i va fugir. El jove va ser detingut poca estona després quan es trobava a casa d'uns familiars, al carrer Bages.

L'agressor i la víctima havien protagonitzat una disputa unes hores abans al bar la Tanca de Santpedor. Segons han explicat fonts policials, el mòbil de l'agressió hauria estat una venjança de tipus familiar.

L'acusat, que va ser detingut per les policies locals de Santpedor i de Sant Fruitós de Bages, va ser entregat als Mossos d'Esquadra. Aquest dimecres al matí ha passat a disposició del Jutjat d'Instrucció 3 de Manresa, en funcions de guàrdia.

Davant del jutge, s'ha acollit al seu dret a no declarar. El magistrat ha decretat el seu ingrés a presó i s'ha inhibit en la causa, a favor del Jutjat d'Instrucció 2, que és qui estava de guàrdia el dia dels fets.