El presumpte assassí de la noia que va aparèixer morta a la urbanització de Ca l'Esteve de Sant Salvador va anar a viure de forma fixa a la casa poc després d'haver comès el crim, el 1981, i d'haver enterrat el cadàver. I, segons considera la Guàrdia Civil, hi va anar a viure amb la seva esposa i els seus tres fills, els quals no tenien coneixement dels fets.

Segons les mateixes fonts, la família va viure durant uns mesos en aquesta casa, però, al cap de poc temps, es va tornar a canviar de domicili i se'n va anar a viure al País Valencià. Aleshores, el presumpte homicida va iniciar el procés per vendre la casa de Sant Salvador de Guardiola, operació que va acabar duent a terme poc després.

Ara, 37 anys més tard, l'individu ha estat localitzat a les comarques valencianes, concretament a Castelló de la Plana, on vivia actualment. La detenció es va fer aquest dimarts a les 10 del matí, i va anar a càrrec d'efectius del Grup de Persones de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, desplaçats a Castelló.

El detingut va ser entregat ahir al Jutjat d'Instrucció 4 de Castelló de la Plana, en funcions de guàrdia, encara que el cas haurà de ser investigat pel Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa. Per aquest motiu, l'home serà traslladat properament als jutjats manresans.