El jove que dimarts al matí va ser apunyalat greument a Santpedor havia recriminat hores abans al presumpte agressor que estigués increpant la cambrera d'un bar, segons van explicar ahir fonts familiars. La víctima i l'acusat ja es coneixien prèviament perquè dos familiars seus havien estat parella sentimental, per la qual cosa l'entorn de la víctima considera l'agressió com una represàlia amb un rerefons familiar.

La disputa que havia originat l'agressió havia tingut lloc al bar La Tanca de Santpedor. Segons les mateixes fonts, el jove agredit, Eric B. M., de 28 anys, era amb amics seus a l'interior del local. També hi eren el presumpte agressor, William Andrei V. V., de 20 anys, i la seva germana. Tots dos van començar a increpar la cambrera quan ella va demanar als clients que comencessin a marxar perquè havia de tancar.

Segons afegeixen les mateixes fonts, la víctima i els seus amics, conjuntament, van encarar-se als dos germans, per tal de defensar la treballadora de l'establiment. En aquell moment, es va iniciar una petita disputa, sense que es produís, però, cap agressió.

Posteriorment, la víctima i els seus amics van anar a esmorzar al bar Núria. Quan eren a l'exterior, va ser quan l'acusat, William Andrei V. V., es va acostar per l'esquena a la víctima i el va apunyalar greument, per sota de l'espatlla. La família considera que l'acusat va elegir Eric B. M. com a víctima per l'animadversió que ja tenia contra ell per motius personals, per la relació sentimental que havien tingut dos familiars en comú.

L'acusat va passar dimecres al migdia a disposició del jutjat de guàrdia de Manresa, on no va voler declarar. El jutge va ordenar l'ingrés a presó provisional. L'a-gredit, per la seva banda, es recupera favorablement a l'hospital.