La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per a un intermediari acusat d'haver estafat 51.000 euros a l'escorxador Macobaa, després d'haver-se quedat una comanda de productes carnis que suposadament havia de rebre una altra empresa. El processat, un empresari d'Albacete, Antonio G. R., serà jutjat avui a l'Audiència de Barcelona pels delictes d'estafa i de falsedat en document mercantil.

Els fets, segons l'escrit de conclusions del ministeri públic, van tenir lloc fa sis anys, el març del 2013. L'acusat, en l'exercici de la seva activitat com a intermediari en operacions de compravenda de productes carnis, va fer una comanda a Macoba, actuant en representació d'una altra empresa, Hijos de Antonio Úbeda Juan, malgrat que, segons la fiscalia, no havia rebut cap ordre de fer-ho.

A continuació, segons afegeix la fiscalia, Antonio G. R. va desviar la comanda a la seva pròpia empresa, situada al polígon de Campollano d'Abacete, i va posar una signatura falsa, així com un segell d'Hijos de Antonio Úbeda Juan, per fer veure que aquesta empresa havia rebut el proveïment de forma correcta. En realitat, però, els productes carnis, valorats en 51.000 euros, van quedar a disposició del processat.

Uns dies després, segons explica la fiscalia, l'escorxador Macoba va girar la factura a Hijos de Antonio Úbeda Juan, que va desatendre el pagament, ja que no havia fet ni rebut cap comanda.

En el judici, a banda de la petició de presó, la fiscalia vol que Antonio G. R. pagui una multa de 5.400 euros i que aboni a Macoba els 51.000 euros de la comanda. La vista s'ha assenyalat per a avui a la secció vuitena de l'Audiència.