La Policia Local de Manresa va detenir aquest dimecres a la nit un home acusat d'haver agredit la seva companya sentimental durant una baralla entre tots dos al seu domicili, segons ha informat el cos policial. La noia va ser localitzada per la policia a fora de l'habitatge, darrere d'una caseta, descalça, sense roba d'abric, i amb lesions a la cara. Dos dies després, el Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa va deixar l'home en llibertat sense càrrecs. La magistrada, a més, va decretar l'arxivament del cas.

Els fets, segons va informar el cos policial en un comunicat, van tenir lloc a 3/4 d'11 de la nit. L'acusat va trucar a la Policia Local explicant que ell i la seva parella havien tingut una forta discussió i que, posteriorment, la noia havia marxat del pis sense roba d'abric ni sabates.

Dues patrulles es van desplaçar a l'habitatge i van constatar que l'home presentava lesions "mínimes". Seguidament, els agents van fer una recerca a l'exterior, per la zona de l'Avinguda Universitària, i van localitzar la noia amagada darrere d'una caseta. Estava alterada i presentava forts cops a la cara i a la galta. L'afectada, aleshores, va reconèixer davant dels agents haver tingut una discussió, en la qual tots dos s'haurien intercanviat cops.

Segons la Policia Local, els agents van valorar les circumstàncies, l'envergadura de les lesions de la noia i la composició dels fets. Arran d'això, van detenir l'home per un delicte de violència física/psíquica a l'àmbit de la llar i van acompanyar la noia a un centre mèdic.

El detingut, que no tenia antecedents, va estar dues nits a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Finalment, divendres va passar a disposició del Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa. Davant de la jutgessa, es va acollir al seu dret a no declarar. La noia, que no havia presentat cap denúncia, tampoc no va declarar.

El fiscal, després de llegir l'atestat dels Mossos d'Esquadra (que recollia les manifestacions de la Policia Local), va renunciar a presentar acusació. Davant d'això, la jutgessa va decretar l'arxiu del cas perquè "no resulta degudament justificada la perpetració de l'il·lícit penal que va donar lloc a la formació de la causa", segons la resolució, a què ha tingut accés aquest diari.