L'Ajuntament de Santpedor ha denunciat davant el Jutjat de Guàrdia de Manresa diferents agents de la Policia Local per presumpta comissió d'actuacions delictives, segons ha informat aquest dimarts al vespre el propi consistori en un comunicat.

La denúncia, explica l'Ajuntament, es basa en un informe emès per la Prefectura de la Policia Local que apunta que diferents policies haurien dut a terme una vaga encoberta amagada darrere un degoteig de baixes laborals de fins al 50% de la plantilla. Les baixes, produïdes en només dues setmanes a principis de desembre, continuen a data d'avui. Aquesta situació, considera el consistori, "al marge dels greus prejudicis a la seguretat pública, podria constituir una actuació delictiva".

L'Ajuntament "lamenta haver de dur a terme accions com aquesta" però considera que, "a més de l'obligació legal de denunciar uns fets que poden constituir delicte, ha de defensar amb prioritat absoluta la seguretat dels veïns i la garantia de l'ordre públic al municipi".