Només l'any passat, el telèfon d'emergències 112 va rebre 232 avisos que alertaven sobre la presència de persones caminant en vorals d'autovies i d'altres carreteres principals de la Catalunya Central. Es tracta d'una conducta que, a més a més de ser d'alt risc, està prohibida per la normativa.

Els Mossos d'Esquadra han fet públiques aquestes dades per alertar sobre l'increment detectat d'aquests casos. A més, també constaten que, durant el 2018, hi va haver 24 atropellaments en el conjunt de la xarxa viària de la Catalunya Central, incloent tant carreteres principals com secundàries.

Diumenge passat, a la matinada, els agents van multar un home que caminava per la calçada de l'eix transversal (C-25), a Sant Fruitós de Bages. En els últims mesos, segons els Mossos, hi han hagut nombrosos incidents amb persones que caminen de matinada per les autovies C-16 i C-25. També en carreteres principals com la C-55 i la C-58 (al Bages), la C-59 (al Moianès) i la C-26 (al Berguedà). Aquest fet constitueix una infracció administrativa, a més de posar en greu perill la pròpia vida.

Per aquest motiu, el cos policial recorda que cal evitar caminar pels vorals de les vies ràpides, sobretot en condicions de visibilitat reduïda. En cas de necessitat, cal fer-ho amb elements reflectants i, si és possible, fora de la calçada de la carretera.