L'episodi de fort vent d'aquest dijous ha deixat una ràfega màxima de vent de 135 km/h al santuari de Queralt, a Berga, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. A Solsona i a Puigcerdà, les ratxes màximes han fregat els 90 km/h.

Malgrat la ventada, de moment els Bombers de la Generalitat han registrat incidències lleus a la Catalunya Central. Les més importants han estat la caiguda d'arbres, en llocs com Prats de Lluçanès, Solsona, Castellar de la Ribera i Monistrol de Montserrat.

A Guardiola de Berguedà, aquest matí ha caigut a terra el cablejat elèctric d'una línia d'alta tensió, a causa del fort vent.

A Sant Joan de Vilatorrada, els Bombers han hagut de retirar una uralita que ha caigut a un pati interior. I als Hostalets de Pierola, han hagut de treure un fanal tombat pel fort vent.

Al vídeo que acompanya la notícia, es pot veure com el vent castigava amb força el Berguedà, al Polígon de la Valldan. En el següent vídeo, publicat per l'usuari de Twitter Quim Costa, també es pot apreciar el fort vent a la comarca, en aquest cas a Sant Julià de Cerdanyola.

Afectacions en la mobilitat

La nevada ha alterat la normalitat de la mobilitat. S'han tallat vies que «poden comportar dificultats en la circulació com per exemple, la baixada de l'hospital Sant Bernabé i el camí que va des del polígon industrial de La Valldan fins a la carretera BV-4241, de Berga a Sant Llorenç de Morunys».

8

Berga nevada el 24 de gener

Pel que fa a l'interior del nucli urbà, el consistori continua recomanant «evitar els desplaçaments innecessaris i l'ús del vehicle privat en la mesura que sigui possible. En cas que s'hagin de realitzar trajectes en cotxe, es demana fer-ho amb la màxima precaució i tenint en compte les mesures de seguretat corresponents a la conducció amb neu i gel per evitar riscos a la carretera". El consistori recomana "l'ús de cadenes de forma puntual, a causa del gel que s'hagi pogut acumular en determinades zones de la ciutat».

El servei de bus urbà ha estat en funcionament des de primera hora del matí, «malgrat que els trajectes que inclouen les zones de la serra de Casampons i els Pedregals s'han hagut d'alterar a causa de les dificultats que comporta circular i accedir en aquests trams de la ciutat».