Una nova víctima de presumptes abusos a menors del monjo del monestir de Montserrat Andreu Soler (mort el 2008) ha decidit explicar que va patir assetjament per part d'ell fa més de tres dècades, amb la qual cosa ja són quatre les persones que acusen aquest religiós de tocaments.

Agustí Bruach, que té 52 anys, ha explicat al diari La Vanguardia que va conèixer Soler quan tenia 17 anys i que el monjo li va intentar fer «tocaments», el va arraconar en una sala i «va exercir molta força» contra ell.

Encara que diu que va aconseguir sortir-ne indemne, assegura que ha decidit explicar la seva experiència per confirmar el relat dels altres tres afectats que han aparegut de moment.

Segons el relat de Bruach, va ser el 1985, quan va pujar al monestir de Montserrat «per casualitat», i que va ser una tercera persona qui li va presentar el monjo. «De primer moment, em va portar a una sala i, sense que m'ho esperés, em va acorralar. Va intentar fer-me tocaments amb una clara intenció sexual», explica la víctima, que tot i així va aconseguir desfer-se'n.

També explica que «en un altre moment va intentar, amb unes paraules absolutament misògines, manipular de forma pèrfida la meva tendència heterosexual».

Bruach recorda que les «clares intencions pederastes» del frare el van fer desistir d'entrar «en el servei d'escoltes» que Soler dirigia en aquell temps. «Vaig veure que la seva intenció era captar joves per intentar tenir relacions quan pogués. Hi havia una intenció clarament pederasta. Amb mi, per sort, no es va arribar a consumar», manifesta Bruach, que augura que possiblement apareixeran més víctimes.

Aquest afectat ha decidit explicar la seva experiència, que no «l'ha danyat gens», aclareix, per «donar suport sobretot a Miguel Ángel Hurtado», que va ser el primer denunciant de Soler. Hurtado va declarar fa uns dies que l'abadia havia encobert durant 20 anys els abusos que va patir d'Andreu Soler el 1998, encara que la comunitat benedictina li va brindar suport, va apartar el religiós del monestir i del contacte amb els joves i el va ajudar a costejar-se un tractament psicològic.

El monestir ha creat una comissió independent que té previst reunir-se aquesta setmana, a qui ha traslladat totes les dades que van apareixent de les víctimes.