El Jutjat Penal 2 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó un veí de Balsareny que va clavar vuit ganivetades al seu company de pis, sense motiu aparent, i li va provocar diverses ferides incises a l'esquena i al pit. L'acusat, Enrique M. F., de 62 anys d'edat, no haurà d'ingressar a la presó si indemnitza la víctima amb 4.500 euros i si no torna a delinquir.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 3 de setembre del 2016, a 3/4 de 9 del vespre, a l'interior del domicili on convivien l'acusat i l'agredit, a la carretera de Berga de Balsareny. El processat va agafar un ganivet de cuina d'uns 18 centímetres de llargada (que tenia una fulla de 8 centímetres) i, de cop i volta, sense motiu aparent, el va utilitzar per apunyalar el seu company de pis.

En total, li va clavar vuit ganivetades, cinc de les quals al pit i les altres tres a l'esquena. Les ferides que li va provocar eren poc profundes i van tardar uns quinze dies a curar-se, segons la sentència. A causa de l'agressió, la víctima presenta vuit cicatrius.

La sentència condemna Enrique M. F. per un delicte de lesions, amb ús d'instrument perillós, i li imposa una pena de dos anys de presó i la prohibició d'acostar-se a la víctima durant un període de cinc anys, a menys de mig quilòmetre de distància. També li prohibeix comunicar-se amb ell per qualsevol mitjà. I l'obliga a indemnitzar-lo amb 4.500 euros.

El dia del judici, l'acusat va reconèixer els fets, de manera que la seva defensa va poder pactar la pena amb la fiscalia. No haurà d'ingressar a la presó si paga la indemnització a la víctima i si no torna a cometre cap delicte.