Faltaven deu minuts per les 7 del matí quan els set presos independentistes de Lledoners han abandonat la presó bagenca. Ho han fet dins d'una comitiva policial formada per una quinzena de vehicles dels Mossos, la majoria dels quals furgonetes de la Brigada Mòbil. En sortir del centre, alguns dels concentrats que hi havia a l'exterior han intentat trencar el cordó policial i impedir el pas dels vehicles policials, mentre llançaven crits de "Llibertat presos polítics" i algun altre de "vergonya" adreçat a la policia catalana.

La matinada ja havia començat amb incidents, perquè alguns grups han volgut bloquejar la C-55, a Sant Joan de Vilatorrada, llançant oli, bidons i pneumàtics a la calçada, per impedir l'accés de Lledoners i dificultar així la sortida dels presos. Per aquest motiu, els Mossos han hagut de tallar la via, que s'ha col·lapsat de cotxes que s'adreçaven a la presó bagenca, amb la intenció de manifestar-se en suport als presos independentistes.

Els Bombers han acudit a netejar els dos punts afectats de la calçada, a l'accés nord i a l'accés sud de Lledoners. Posteriorment, però, els Mossos han fet controls per impedir igualment el pas de vehicles a Lledoners, tot permetent l'accés únicament als mitjans de comunicació. Aquest fet ha provocat incidents amb alguns manifestants que volien accedir a la presó des de la C-55, sense que la tensió hagi anat a més. Sis vehicles de la Brigada Mòbil que es trobaven a Lledoners n'han hagut de sortir uns minuts per anar a la C-55 per fer suport.

Mentrestant, davant de la presó, hi han acudit una vintena de veïns, que hi han arribat a peu, la majoria per camps. S'han esperat al costat de la sortida de la presó, darrere de tanques. Quan ha sortit la comitiva policial amb els presos a dins, alguns manifestants han irromput a la calçada per intentar aturar els vehicles i d'altres han volgut situar tanques al mig, un fet que han evitat de seguida els agents. Alguns han donat cops de tanca, i fins i tot cops d'estelada, contra els vehicles policials. La comitiva policial, però, ha acabat abandonant Lledoners sense més incidents, de camí a Brians 2. Un cop a la carretera, han estat acomiadats, amb crits de suport, per nombrosos manifestants que els esperaven als marges de la calçada.

La sortida dels set independentistes de Lledoners posa punt i final a un període excepcional de set mesos a la presó bagenca, en què s'ha convertit en un centre polític i també de pelegrinatge. Una etapa en què s'han succeït mobilitzacions permanents al costat del centre, per donar suport i escalf als presos i per denunciar la situació en què es troben. Ara per ara, saber si algun dia hi hauran de tornar, o no, és tota una incògnita.