L'incendi d'uns contenidors al carrer Bernat Oller de Manresa, diumenge a la matinada, va afectar un vehicle que estava estacionat al costat i també les finestres i el cablejat d'un edifici al carrer Prudenci Comellas, a tocar dels contenidors, segons han informat fonts dels Bombers de la Generalitat.

El foc es va originar a les 00.05 hores de la nit de dissabte a diumenge per causes que s'estan investigant i va afectar pràcticament tots els contenidors que hi ha al carrer Bernat Oller (plàstic, paper, rebuig i orgànica, excepte vidre). L'alta temperatura va danyar els vidres de l'edifici del costat, el cablejat i el revestiment de la façana. Una pedra de mig metre es va desprendre i va caure al carrer, segons les mateixes fonts.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat va treballar durant una hora per apagar el foc. La mateixa matinada el cos d'emergències va rebre dos avisos més per foc en contenidors: un d'ells a les 00.15 hores per l'incendi d'un contenidor al carrer Ausiàs March de Manresa, que van poder apagar agents de la Policia Local amb un extintor. L'altre, a 2/4 de 2 de la matinada, al carrer Circumval·lació. En aquest cas sí que va ser necessària la tasca dels Bombers per extingir el foc.

La nit abans es van incendiar tres contenidors en tres carrers del barri de la Carretera Santpedor de Manresa. Darrerament s'han produït diversos episodis de focs en contenidors a la capital del Bages. A principi de gener, la Policia Local va informar que està investigant l'autoria dels fets, tal com ja va explicar Regió7.

Contactats avui per aquest diari, responsables del cos han confirmat que s'han fet algunes identificacions però "encara no hi ha proves per poder demostrar l'autoria dels incendis". El que sí que es pot dir és que els focs han estat provocats, "perquè no és normal que es produeixin aquest tipus d'incidents tan sovint. A vegades algú tira brases mal apagades i es cala foc al contenidor, però són casos aïllats", apunten les mateixes fonts, que avancen que la investigació pot allargar-se.