Una veïna de Santpedor de 88 anys d'edat, Adriana Travé Giralt, va morir diumenge a la nit en un accident de trànsit a Súria, en què van col·lidir frontalment dos cotxes. La víctima, que va perdre la vida a l'hospital poc després dels fets, serà acomiadada demà, en un funeral a la parròquia santpedorenca. Es tracta del primer accident mortal de trànsit d'aquest 2019 tant al Bages com en el conjunt de la Catalunya Central.

El sinistre, segons va informar ahir al matí l'Ajuntament de Súria, va tenir lloc diumenge poc abans de les 8 del vespre a la carretera d'accés a la població (C-1410z), a l'altura de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, entre la sortida de Súria i el barri del Fusteret.

Per causes que es desconeixen, just després d'un revolt, dos cotxes van col·lidir frontalment, després que un dels vehicles envaís la calçada contrària. La víctima mortal viatjava a l'interior del cotxe que circulava en sentit Manresa, en el qual hi havia tres persones més, que van resultar ferides de diversa consideració. A l'altre vehicle, que anava en sentit Súria, hi circulaven dues persones, que també presentaven ferides.

En un primer moment, la santpedorenca va resultar ferida de caràcter crític. Després de ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al lloc dels fets, va ser evacuada a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va acabar morint poc després, a causa de la gravetat de les lesions.

Pel que fa als cinc ferits, un d'ells, segons el SEM, va resultar greu, mentre que la resta presentaven un pronòstic de menys gravetat. Un dels ferits va ser traslladat a l'hospital de Manresa, i els quatre restants van ser evacuats a l'hospital Mútua de Terrassa.

Al lloc de l'accident hi van treballar diversos efectius de la Policia Local de Súria i dels Mossos d'Esquadra, sis unitats del SEM i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat. Dues grues es van desplaçar al lloc dels fets per retirar els dos cotxes sinistrats. La carretera, que va estar tallada durant dues hores, es va poder reobrir al trànsit a les 10 de la nit.

El funeral per la víctima, Adriana Travé Giralt, se celebrarà demà, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Santpedor.