Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda per un delicte de desobediència un home que va ser localitzat caminant per un voral de l'eix Transversal, a Sant Fruitós de Bages, i que es va negar a sortir de la calçada. Segons va explicar als agents, pretenia anar de Manresa a Vic a peu, tot i que la presència de vianants està prohibida en totes les autovies i vies ràpides. El detingut és un veí de Manresa de 41 anys d'edat, de nacionalitat marroquina.

Els fets, segons van explicar ahir fonts policials a aquest diari, van tenir lloc a 3/4 de 4 de la tarda a la calçada en sentit Vic, a l'altura del quilòmetre 137, poc després de l'accés al parc de l'Agulla de Manresa, ja al terme municipal de Sant Fruitós de Bages.

Una patrulla de Trànsit dels Mossos es va adonar que, en un voral de l'autovia, hi havia caminant un home, sense cap tipus de roba reflectant, la qual cosa suposava una clara conducta de risc pel perill de ser atropellat.

Els agents es van aturar al seu costat i van demanar-li que abandonés la calçada. Segons van explicar fonts policials, fins i tot li van oferir un camí de terra alternatiu, que passa just al costat de l'eix. Segons les mateixes fonts, però, l'home es va negar a abandonar l'eix TransversalPer aquest motiu, segons expliquen les mateixes fonts, va ser detingut per un delicte de desobediència. És previst que en les properes hores passi a disposició judicial.

La detenció es va produir just dues setmanes després que els Mossos d'Esquadra ja alertessin públicament de l'increment de vianants pels vorals d'autovies i vies ràpides. Només el 2018, el telèfon d'emergències 112 va rebre 232 avisos a la Catalunya Central sobre persones que anaven a peu per aquest tipus de carreteres.

Els Mossos d'Esquadra recorden que aquesta conducta constitueix una infracció administrativa, a més a més de posar en greu perill la pròpia vida, pel risc clar d'atropellament.