L'incendi que va causar la mort d'una veïna del carrer Guimerà de Manresa, el 22 de gener passat, va ser originat per una espelma, segons ha conclòs la investigació dels Mossos d'Esquadra. El foc es va iniciar de forma accidental, de matinada, mentre la víctima, de 85 anys, dormia a la seva habitació. En aquest cas, ja des del principi, els Mossos van descartar que es tractés d'un cas de pobresa energètica, ja que l'habitatge tenia tots els subministraments.

El foc es va declarar a 2/4 de 3 de la matinada en un pis de la cinquena planta del número 28 del carrer Àngel Guimerà, en ple centre de la ciutat. En aquell moment, la víctima, Maria Àngels Trullàs, dormia a la seva habitació. El seu fill, que convivia amb ella a l'habitatge, era fora de casa. El foc, que va obligar a desallotjar tots els veïns de l'edifici, va cremar una habitació i va causar la mort de la dona, per intoxicació de fum.

Unes hores després, el mateix 22 de gener al migdia, hi va haver un segon incendi mortal al Bages, en un habitatge de Valls de Torroella, al terme municipal de Sant Mateu de Bages. En aquest cas, segons va concloure la investigació dels Mossos ara fa uns dies, el foc va ser originat per una estufa, també de forma accidental, tal com va publicar aquest diari. Inicialment, la víctima, un home de 74 anys, va resultar ferit crític, amb cremades al 80% del cos. Poques hores després, va acabar morint a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.