El cap dels Bombers a la Catalunya central, Francesc Boya, ha participat a l'operatiu per extingir l'incendi que hi ha hagut aquest dimecres a un bloc de pisos de la carretera del Pont de Vilomara de Manresa. Al mateix lloc dels fets, Boya ha assegurat que ara per ara és «impossible aventurar quina ha estat la causa de l'incendi fins que no es faci la investigació per part dels Mossos», que s'ha originat al tercer, primera.

Els Bombers han rebut l'avís que hi havia foc en un habitatge cap a 2/4 de 10 del matí. S'hi han desplaçat dotacions del parc de Manresa, Cardona, Moià i Calaf, a més a més de comandaments de la regió central.

Quan han arribat una part dels veïns ja havien sortit o bé pel seu propi peu o bé evacuats per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, segons ha explicat Boya. En un primer moment tres persones han quedat confinades al terrat, «una zona segura perquè no hi afectava ni el foc ni el fum». Una d'elles impedida, una segona s'ha quedat a fer-li companyia i la tercera s'ha evacuat amb el camió-escala.

En un primer moment els bombers han valorat la possibilitat de treure-les totes, però els problemes de mobilitat del veí complicava l'evacuació. «Hi hem mantingut el contacte perquè estiguin tranquils», ha explicat Boya, fins que finalment els han tret per l'escala de l'edifici un cop ha quedat neta de fum, cap a 2/4 d'1 del migdia.

Boya ha explicat que un cop extingit el foc al tercer primera, les flames eren ben visibles des del carrer, s'ha dut a terme una revisió planta per planta i pis per pis, i «hem trobat que també cremava la planta cinquena i la segona».

El foc s'hauria escampat a través del cel obert interior. «En aquest tipus d'edificis les comunicacions verticals són com una xemeneia. Els gasos es deuen haver començat a moure per aquest pati. Si hi ha una finestra oberta, una porta oberta o es trenca un vidre, poden anar per diferents espais i reproduir l'incendi en altres llocs». En aquesta ocasió, però, i a diferència del foc al tercer, primera, les flames no eren visibles des del carrer.