«No sé què ha pogut passar», relatava davant del bloc de pisos Morkeba Djitte. Amb la seva família, vivien al pis tercer primera, on es va originar el foc. En total, sis persones d'origen senegalès: Djitte i la seva parella, els seus tres fills, de 6 i 3 anys i un nadó de 3 mesos, i un germà de l'home.

Sense parar de mirar l'edifici, Djitte va explicar que estava treballant quan li van trucar que hi havia foc a casa seva. El primer que va fer va ser trucar a la seva esposa «per saber on era i m'ha dit que era a portar els nens al col·legi», a l'escola de la Font. Llavors «he vingut corrents cap aquí però no he pogut fer res», lamentava.

La parella de Djitte va tenir una crisi nerviosa i inicialment va ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i després la van evacuar a l'hospital.

Segons va explicar, són llogaters del pis, que va quedar cremat completament. Ahir, ja es van posar en contacte amb familiars i amics per passar amb ells els pròxims dies, mentre no es resolgui la seva situació.

Les onze famílies que en total resideixen a l'edifici han hagut de passar aquesta nit a casa d'amics i de familiars. Avui sabran en una reunió amb l'Ajuntament si alguns podran tornar a casa.