Toni Esteban és molt conscient que la vida pot canviar en un instant. Fa 27 anys que viu amb la seva parella al 5è 2a del bloc de pisos que es va cremar dimecres al matí i ara tots dos s'han hagut de traslladar al pis de la seva mare amb l'esperança de tornar a casa el més aviat possible. Tot i això, sap que hauran d'esperar, com a mínim, una setmana. Ahir a la tarda, els veïns del bloc afectat van anar als seus pisos per agafar pertinences bàsiques, com roba, documentació i menjar.

Els inquilins sortien del portal carregats amb bosses i caixes i visiblement afectats i, sobretot, trasbalsats pel fet d'haver-se de traslladar durant unes dies, o setmanes, fora de casa. A Aurora Alba, que viu amb el seu gat al 6è 1a, li resultava dur entrar al seu habitatge. «Treballo en una granja, i una clienta, que també és amiga, m'ha deixat quedar-me a dormir al seu pis. Vaig entrar a casa meva ahir, un cop van apagar les flames, perquè juntament amb un Bomber vaig anar a recollir el meu gat. Va ser un cop dur creuar la porta», explicava l'Alba, que traginava bosses de roba.

El pis del davant és de Beatriz Manzanares, i el té llogat a un noi. «Vaig dir a l'inquilí que podia venir a casa meva, però ha anat a la del seu germà, a Barcelona. Treballa a Terrassa i aquesta opció li resulta més còmoda», afirmava ahir després d'anar a veure l'estat del seu pis i recollir-hi objectes. Manzanares també es queixava que l'Ajuntament va oferir allotjament als veïns només la primera nit i que, després, cadascú s'ha hagut d'espavilar. «Han ofert un acompanyament per als qui no sabien on allotjar-se, però podrien haver donat més opcions per al cost que anirà a càrrec dels veïns, o de les asseguradores», destacava.

La majoria de veïns consultats indicaven que dormiran a casa d'amics o familiars. Només un veí, que va preferir no donar el seu nom, va assenyalar que se n'anava a un pis de lloguer perquè la companyia d'assegurances li'n paga el cost. Tot i que alguns veïns consideraven, ahir, que l'Ajuntament podria haver donat més facilitats a l'hora de reallotjar-los, també n'hi havia que opinaven que el tracte rebut del consistori -i sobretot dels Mossos d'Esquadra

La comunitat de veïns també ha sufragat el cost d'un vigilant privat per evitar que hi entrin desconeguts i estar a l'aguait que no s'hi cometin furts. Alguns propietaris deien ahir a la tarda que els havien aconsellat contractar vigilància perquè en aquests casos, a vegades, hi ha persones que aprofiten per entrar als habitatges que estan buits amb la finalitat de robar-hi objectes de valor. La principal preocupació, però, era tornar a casa aviat.