El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat el suport a la familia de la conductora morta i als ferits en l'accident. Un balanç que la consellera Alba Vergés, que l'ha acompanyat fins al punt de l'accident ha detallat en la víctima moral, 4 ferits greus, 9 ferits menys greus, 92 lleus i 65 persones il·leses. Els ferits han estat traslladats a diferents centres sanitaris.

Torra s'ha desplaçat fins a Castellgalí per conèixer de primera mà la situació i interessar-se per les víctimes. En declaracions als mitjans, el cap de l'Executiu ha lamentat que, "malauradament, hi ha una víctima mortal i quatre persones ferides greus" i ha expressat, en nom del Govern de Catalunya, "tot el nostre suport i afecte a les famílies, tant de la persona que ha mort com dels ferits".

Acompanyat dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d'Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, el president ha visitat el punt de comandament del dispositiu, on ha estat informat de les circumstàncies de l'accident i ha parlat amb els responsables d'emergències i cossos de seguretat que hi treballen. El cap del Govern ha destacat i agraït el "servei extraordinari de bombers, mossos, serveis d'emergència i serveis sanitaris, que sempre hi són".

El conseller Buch ha informat que un centenar de persones, entre mossos i bombers, han treballat des del primer moment de l'accident. "L'objectiu prioritari eren els ferits, la zona era de difícil accés i un tercer comboi s'ha posat a disposició i s'ha omplert amb persones ferides i, conjuntament amb el SEM i Protecció Civil, s'està fent l'evacuació d'una vuitantena de persones", ha explicat. També ha assenyalat que durant aquesta nit mossos i bombers continuaran investigant i treballant al lloc de l'accident.

La consellera Vergés ha dit que a més de la víctima mortal i dels quatre ferits greus, hi ha 9 ferits menys greus, 92 lleus i 65 persones il·leses. Ha afegit que els ferits han estat traslladats a diferents centres sanitaris.

Per la seva part, el conseller Calvet ha explicat que "el que sabem fins al moment, pendent d'investigació, és que el comboi que venia de Lleida i ha fet aturada a Manresa s'ha situat al que s'anomena contravia, en sentit contrari al que hauria de ser normal desplaçament". Ha afegit que "baixava a Barcelona per la via que utilitzen normalment els trens que venen de Barcelona cap a Manresa i ha topat amb un comboi de rodalies que pujava de Barcelona cap a Manresa". També ha fet notar que "hem d'esperar que Adif i Renfe acabin de determinar les causes de l'accident" per saber "si han fallat els sistemes de senyalització, o de control de posició i circulació de trens".

Damià Calvet també ha afirmat que "hi haurà uns dies d'afectació", perquè "la catenària i via han quedat afectades". "El que farem com Govern de moment per minimitzar l'afectació, és reforçar la línia R5 entre Manresa i Barcelona i demanar a Renfe que, com sempre fa, habiliti un sistema d'autobús alternatiu al ferroviari per carretera", ha assenyalat.

També ha mostrat el seu condol Pedro Sánchez, encara que des de Twitter. El president del Govern espanyol ha expressat el seu suport i ha donat ànims als familiars de la víctima mortal i la resta de ferits.