Un nen de Manresa d'un any i mig, Abraham Armengol, està ingressat a la Vall d'Hebron de Barcelona a causa de les ferides que va patir en l'accident de tren que hi va haver divendres al capvespre a Castellgalí. Té fractures al crani i un coàgul al cap. La seva mare, Estela Armengol, que viatjava amb el nen i una germana, Marta Armengol, està ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per contusions.

Segons ha explicat la família Armengol-Tripiana a Regió7, els metges estan pendents de si aquest coàgul es desfà per si mateix. En cas contrari s'hauria d'operar. El controlen fent-li TAC, va explicar aquest dissabte la seva tieta, Marta Armengol. Primer n'hi feien un cada 6 hores, i ara n'hi fan cada 24 hores.

Tant Estela Armengol com el seu fill Abraham, juntament amb Marta Armengol, viatjaven en el tren que anava en direcció a Barcelona procedent de Lleida. Va pujar a Manresa. Arran del xoc tots dos van quedar inconscients. A la mare la van dur a l'Hospital de Sant Joan de Déu, mentre que el petit van decidir evacuar-lo directament a la Vall d'Hebron després de practicar-li les primeres cures al mateix lloc de l'accident.

Aquest dissabte, dotze dels ferits com a conseqüència de la col·lisió frontal dels dos trens continuaven ingressats en diferents hospitals. Tres d'ells en estat greu. A la Mútua de Terrassa hi ha ingressades cinc persones, una d'elles en estat greu, tres de menys greus i una de lleu; a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona hi ha un ferit greu i dos de menys greus; al Consorci Sanitari de Terrassa hi havia ingressades dues persones, una de greu i una altra de menys greu, i a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa hi havia ahir tres persones ingressades en observació. Una d'elles, però, va ser traslladada a Bell-vitge per apropar-la al seu lloc de residència. En aquest cas, l'Hospitalet de Llobregat.

A l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa van atendre, fins ahir, 33 persones ferides en l'accident. Tres d'elles dissabte, l'endemà de l'accident, a causa de diversos problemes que patien. Cap d'elles no va quedar ingressada. De les 30 persones ateses el mateix divendres a la nit, 25 van ser donades d'alta després de rebre atenció mèdica. La resta, al llarg de dissabte. Sant Joan de Déu va reforçar urgències i professionals d'Althaia van allargar el seu torn voluntàriament, i altres es van presentar al centre per prestar el seu servei a causa de l'emergència.

La maquinista

En l'accident va morir la maquinista del comboi que feia el trajecte entre Barcelona i Manresa i que circulava per la via correcta. Es tracta d'una jove andalusa de 26 anys que feia pocs mesos que treballava per a la companyia ferroviària. S'havia traslladat a Barcelona feia un any i havia jugat a futbol amb un equip de Còrdova que milita a la segona divisió. El seu pare és treballador d'Adif.

En relació amb l'accident el sindicat CCOO de Catalunya va demanar ahir «no treure conclusions precipitades» sobre les causes del xoc de trens . El sindicat considera que «falta gran part de la informació necessària imprescindible per avançar conclusions o fer valoracions». CCOO va expressar la seva «absoluta confiança» en la seguretat del model de transport per ferrocarril.