L'accés al punt on aquest divendres hi va haver el xoc frontal de dos trens, un de l'R4 i un de l'R12, a Castellgalí, està blindat avui, dissabte, per Mossos d'Esquadra i personal de seguretat. A primera hora, agents judicials han començat a investigar sobre el terreny les causes que van provocar l'accident i segons ha pogut saber Regió7, fins que no estigui acabada aquesta inspecció -que seguirà demà-, els dos combois no podran ser retirats. Mentre, tres dels sis ferits de gravetat continuen en estat greu. Actualment hi ha 12 persones ingressades, dues d'elles a Althaia.

Arran de la topada, les vies i la catenària per on circulaven els dos trens van resultar afectades i això pot complicar els treballs per tornar a la normalitat l'R4. Afortunadament, l'altra via segueix operativa. De fet, ahir ja es va fer servir per traslladar cap a Manresa en tren un important número de persones ferides lleus.

De moment, diversos operaris ja han començat a treure la catenària de la zona perquè un tren taller pugui entrar-hi per encarrilar els sis vagons que van sortir de la via. Posteriorment els hauran de remolcar, i després caldrà reparar els desperfectes estructurals. Adif calcula que els treballs s'allargaran fins dimarts. Renfe mantindrà el servei alternatiu per carretera amb bus entre la capital del Bages i Sant Vicenç de Castellet i també entre Sant Vicenç i Calaf.

80

Accident entre dos trens entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet

En l'accident va morir una maquinista de 26 anys, sis persones van quedar ferides greus, 15 més van ser ferides menys greus i 37 estaven lleus. El cos de la víctima, que va quedar atrapat entre la ferralla, no s'ha pogut rescatar fins ben entrada la matinada i ha estat traslladat directament a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Quan al maquinista de l'altre tren, va ser ingressat inicialment i ja ha rebut l'alta.