L'única víctima de l'accident mortal d'aquest divendres a la línia de tren que uneix Manresa i Barcelona és una jove cordovesa de 26 anys que feia poc que treballava a Renfe com a maquinista. Així ho explica ABC , que l'identifica com a Raquel Delgado Ortega.

El tren que conduïa la noia, un comboi de Rodalies de l'R4 que procedia de Barcelona i acaba de deixar enrere l'estació de Sant Vicenç de Castellet, va xocar frontalment contra un altre tren, aquest de l'R12 i que circulava en sentit contrari. Ho havia fet durant uns 7 o 8 quilòmetres, des de que a Manresa, per causes que s'estan investigant, no havia canviat de via.

La maquinista va quedar atrapada a la cabina i els bombers no van poder rescatar el seu cos fins ja de matinada i va ser traslladat directament a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. A més de la jove, altres sis persones van patir ferides greus i un centenar més van resultar ferides lleus. Quan al maquinista de l'altre tren, va ser ingressat inicialment i ja ha rebut l'alta.

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha manifestat el seu dolor per la mort de la seva companya en una nota enviada a EFE en la qual "transmet tota la seva solidaritat i suport a la família, davant tan sensible pèrdua" i afegeix que fins que no es determinin les causes de l'accident no farà cap valoració.