Les onze famílies desallotjades ahir per l'incendi trigaran a poder tornar a casa. De moment, aquesta nit no hi han pogut dormir, i és possible que tardin alguns dies a poder-hi retornar. Segons van explicar fonts de l'Ajuntament de Manresa, no hi ha hagut afectacions greus a l'estructura de l'edifici, però, de forma preventiva i a causa del fum, s'ha decidit que és millor que els veïns no tornin ara per ara al bloc. L'incendi no ha afectat les bigues, tot i que s'han trencat alguns revoltons, per l'efecte de l'alta temperatura.

Avui hi ha prevista una reunió a l'ajuntament per valorar la situació. El consistori va oferir ahir allotjament de forma temporal però totes les famílies van preferir, segons les mateixes fonts, anar a casa de familiars o d'amics. Així doncs, cap dels veïns dels tretze habitatges de l'edifici (dos dels quals estan deshabitats) no va poder tornar ahir a casa.

Un cop extingit el foc, i fins a les 2 del migdia, personal del cos de Bombers, l'arquitecte municipal i altres tècnics de l'Ajuntament manresà van revisar l'estructura de l'edifici i les afectacions de l'incendi. Finalitzades les tasques de revisió, es va determinar que l'estructura no ha patit danys importants. Aleshores, els veïns van accedir als domicilis acompanyats dels Bombers, per recollir l'imprescindible per passar la nit fora.

Avui al matí es durà a terme una reunió a l'ajuntament de Manresa amb les persones afectades, per concretar si poden tornar o no als pisos afectats, i valorar si cal reallotjar temporalment algunes famílies. Segons les mateixes fonts, és possible que algunes d'elles puguin tornar a l'edifici abans que d'altres.