Dos vigilants de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa es van encarregar, ahir, que al pàrquing d'urgències no hi entrés cap vehicle que pogués entorpir l'entrada de les ambulàncies. Se n'esperaven moltes, van dir. Fins i tot estava previst que s'hi desplacés un agent de la urbana per gestionar el trànsit si feia falta.

A l'interior de les urgències, comandat pel doctor José Zorrilla, cap del servei, el personal esperava l'arribada dels ferits. Estaven en «alerta», va explicar el metge a aquest diari. Encara trigarien a tenir una mica d'acció. Eren quarts de vuit del vespre i el tren que traslladava els ferits de diferent gravetat cap a Manresa no havia arribat a l'estació de la Renfe, des d'on, en el cas dels més greus, els traslladarien a l'hospital.

Encara no feia dues hores de l'accident i ja hi havia un grup de familiars de passatgers del tren sinistrat que s'havien arribat a l'hospital manresà per poder estar al costat de les seves persones estimades. Un dels agents de seguretat els va reunir a tots sota els porxo de les urgències i els va enviar a la planta -1 de l'equipament, on els va dir que els informarien de tot. Mentrestant, van arribar un parell d'ambulàncies, però el gros encara trigaria a fer-hi cap. A més a més, segons van explicar alguns familiars amb qui va parlar aquest diari, hi havia ferits que estava previst que es portessin a la Mútua de Terrassa.

L'accident va causar sis ferits greus, 15 de menys greus, 37 de lleus i 47 que van ser atesos després de l'accident però van poder marxar pels seus mitjans. La conductora d'un dels combois va morir. Anit encara la rescataven.