Renfe preveu restablir la circulació de trens entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet dimarts a primera hora del matí, segons han confirmat a Regió7 fonts de la companyia. Els operaris d'Adif han treballat tot el dilluns per retirar l'última part d'un dels dos trens accidentats divendres, la cabina del rodalies R4 que viatjava en sentit Manresa quan va topar amb el comboi de l'R12 que circulava des de la capital del Bages en sentit contrari.

Sense els cotxes a la via, els darrers treballs s'han centrat en la catenària. Però fonts de la companyia han confirmat que aquests dimarts els trens han de circular en els dos sentits de la marxa, en direcció Barcelona i en direcció Manresa-Lleida, amb normalitat.

Des de divendres està interrompuda a causa del xoc frontal entre dos combois a Castellgalí que va causar la mort de la maquinista d'un dels trens i un centenar de ferits.

Segons fonts de Renfe, la previsió inicial de retirar completament l'últim vagó danyat durant la matinada de dilluns es va allargar a causa de la "complexitat" dels treballs. La resta del material ja s'ha apartat de les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa. Quan la via ha quedat neta, Adif ha procedit a reparar els danys causats en la infraestructura.

Aquest dimarts, "es recuperen els horaris i freqüències de pas habituals de les línies R4 i R12 de Rodalies a l'inici del servei", segons fonts de la companyia.