La inseguretat de la línia de Terrassa-Manresa es va tornar a posar de manifest ahir, però és més que coneguda. De fet, tot just fa 81 dies que aquest mateix tram es va cobrar una altra víctima mortal, en aquell cas un passatger veí de Castellbell i el Vilar, i també nombrosos ferits.

El 20 de novembre passat, el fatídic sinistre va tenir lloc a Vacarisses, va ser a primera hora del matí i amb una esllavissada d'un gran talús com a causant d'un descarrilament. El sinistre podria haver estat encara molt pitjor, ja que l'allau de roques i terra va sepultar totalment la via en sentit Manresa.

Si el primer tren que va passar per aquest tram hagués circulat en aquesta direcció, hi hauria topat de ple, ja que era just després d'un revolt.

L'accident va passar a 1/4 de 7 del matí, vint minuts després que el primer tren del dia hagués sortit de Manresa, en direcció a Terrassa-Barcelona. Quan circulava entre les estacions de Vacarisses i Torreblanca, el tren va topar contra un munt de roques escampades a la via, fruit de l'esfondrament del mur d'un talús situat al cantó contrari.

Com a conseqüència, el tren va experimentar fortes sotragades i els quatre primers combois van descar-rilar. La víctima, un passatger de 36 anys de Castellbell, va sortir projectada cap a l'exterior del tren, ja que l'impacte va fer que les portes s'arrenquessin. De la resta de passatgers, 49 van resultar ferits (cinc dels quals de diversa consideració), la gran majoria per contusions. Molts van caure a ter-ra o van sortir projectats contra els seients de davant. Al tren hi anaven en total 133 viatgers.

Com a conseqüència del sinistre, la línia va estar totalment inoperativa durant quatre dies. El servei es va restablir parcialment (per una sola via) el 24 de novembre. Però encara va haver de passar pràcticament un mes per recuperar la normalitat total.

La del 20 de novembre era la tercera esllavissada en 9 anys que havia provocat una afectació important en el servei ferroviari, tot i que fins ara no havien causat accidents amb víctimes. Fins i tot, dos dies abans un maquinista havia gravat i difós amb el seu mòbil com el mateix tram esllavissat es convertia en una cascada d'aigua.