Els CDR han tallat diverses carreteres a tot Catalunya aquest dimarts des de primera hora per protestar contra l'inici del judici de l'1-O, previst per avui a les 10 del matí. Entre les vies afectades hi ha la C-25, on els manifestants han col·locat desenes de pneumàtics al mig de la via i els han incendiat per impedir el pas dels vehicles.

L'eix Transversal ha estat tallat des de primera hora en direcció a Manresa, des del punt quilomètric 159, segons ha informat el Servei Català de Trànsit, i s'han fet desviaments per la C-59 i BV-4313. Minuts abans de les 9 s'ha reobert un dels dos carrils en direcció a Manresa i les aturades eren de mig quilòmetre. La circulació s'ha normalitzat a 3/4 de 10 del matí. "Si el 'judici farsa' es du a terme la normalitat es trenca", han apuntat els comitès des de Twitter.

Altres vies tallades

A Barcelona, els CDR han tallat la calçada central de l'avinguda Diagonal en ambdós sentits de la marxa, a l'altura de la plaça Reina Maria Cristina. Els manifestants portaven una pancarta on es podia llegir "Contra la justícia espanyola. República catalana". També s'ha tallat la Gran Via de Barcelona a l'altura de Glòries.

Fora de la capital catalana, s'han portat a terme accions de protesta a l'AP-7, a Sant Celoni, en sentit sud, on s'han cremat pneumàtics. Trànsit ha informat que el tercer carril de l'autopista estarà probablement tallat tot el dia per reparar l'asfalt.