El president de la Generalitat, Quim Torra, va donar suport als familiars de la conductora del comboi de Renfe que va resultar morta en l'accident i al centenar de ferits. També el president de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, va mostrar el seu suport i va explicar que el Govern de l'Estat seguia atentament les informacions sobre l'accident. Sánchez ho va fer a través de Twitter. La Generalitat, segons va explicar el conseller Damià Calvet, espera poder saber per què un tren circulava des de Manresa per una via que no li pertocava sense que s'aturés el servei. Calvet espera rebre explicacions de Renfe i Adif. Al mateix temps, però, els Mossos d'Esquadra duen a terme la seva investigació i ja van recollir la caixa negra.

En declaracions als mitjans, el cap de l'Executiu català va lamentar que «malauradament hi ha una víctima mortal i quatre persones ferides greus», i va expressar, en nom del Govern de Catalunya, «tot el nostre suport i afecte a les famílies, tant de la persona que ha mort com dels ferits».

Acompanyat dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d'Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, el president va visitar el punt de comandament del dispositiu, on va ser informat de les circumstàncies de l'accident. Torra va destacar i agrair «el servei extraordinari de Bombers,Mmossos, serveis d'e-mergència i serveis sanitaris, que sempre hi són».

El conseller Buch va explicar que un centenar de persones, entre mossos i bombers, han treballat des del primer moment de l'accident. «L'objectiu prioritari eren els ferits, la zona era de difícil accés i un tercer comboi s'ha posat a disposició i s'ha omplert de persones ferides i, conjuntament amb el SEM i Protecció Civil, s'està fent l'evacuació d'una vuitantena de persones».