El Tribunal Suprem ha acceptat citar a declarar com a testimonis l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, el president del Parlament, Roger Torrent, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el vicepresident, Pere Aragonès, l'excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'excoordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, els diputats Gabriel Rufián i Joan Tardà, el lehendakari Íñigo Urkullo i l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo.

En una interlocutòria de 112 pàgines, aclareix quines proves accepta i també quins testimonis rebutja. Els magistrats no accepten que declarin autoritats proposades per algunes defenses, com és el cas del rei Felip VI, l'expresident Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC Marta Rovira. Tampoc relators de la ONU. El judici arrenca el 12 de febrer.

Pel que fa als representants del Bages, hi ha nou citats a declarar, entre els quals Jordi Pesarrodona (regidor a Sant Joan de Vilatorrada), Eloi Hernàndez (alcalde de Fonollosa) i Joan Badia (alcalde de Callús), tots tres víctimes de les càrregues de la Guàrdia Civil l'1-O.

També s'ha acceptat com a testimonis la fonollosenca Magdalena Clarena, víctima de 70 anys de les càrregues de la Guàrdia Civil, i l'expolicia nacional de Sant Joan, Nemesio Fuentes, pare de dos ferits a Sant Joan. Els altres quatre bagencs són advocats que van presenciar les càrregues: Sílvia Carmona (Callús), Jaume Pich (Castellgalí), Lluís Matamala (Sant Joan de Vilatorrada) i Mercè Torras (Fonollosa).

De la resta de la Catalunya Central, també s'ha acceptat com a testimoni l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire. Per últim, també declararan com a testimonis els dos màxims responsables de la comissaria dels Mossos de la Regió Policial Central, amb seu a Manresa: el comissari Sergi Pla i l'intendent Josep Guillot.