L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Pont de Vilomara ha convocat per a avui a la tarda una concentració de rebuig contra l'agressió ultra de què va ser víctima dimarts al vespre el coordinador local de l'entitat, Isaías Nadales, que ha denunciat un veí espanyolista com a autor dels fets. La manifestació es farà a les 7 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

En la denúncia als Mossos, Nadales ha aportat els vídeos de l'agressió, ja que va poder ser enregistrada per la seva esposa. En les gravacions, es veu l'acusat donant una empenta a Nadales (que el va fer caure a terra), i tirant a terra el mòbil que l'estava gravant.

A banda dels vídeos, Nadales també ha aportat als Mossos l'informe mèdic de les lesions. El cos policial va confirmar ahir la recepció de la denúncia i va afegir que l'acusat també ha denunciat Nadales. Els Mossos han entregat al jutjat de guàrdia les dues denúncies creuades, pels delictes d'amenaces i de lesions lleus.

Els fets van tenir lloc dimarts al vespre a l'aparcament del bloc on viu la víctima, on també resideix l'acusat, amb el qual, fins ara, mai no havia tingut cap incident. «Quan la meva esposa i jo vam arribar amb el cotxe, va aparèixer ell, insultant-nos, dient-nos que ens obriria el cap com un meló», explica Nadales. Per aixó, afegeix, «la meva parella va treure el mòbil per gravar la situació, davant el temor d'una agressió». De seguida, explica, «ell va tirar-li a terra el mòbil, i, a continuació, em va donar un cop de puny al clatell i dues puntades de peu, una a la cuixa i l'altra al genoll».

Aleshores, diu, va aturar-se i va retreure a Nadales que hagués compartit a les xarxes socials una notícia de Nació Manresa on es veia una foto d'un grup d'espanyolistes del Pont, entre els quals el mateix acusat, amb símbols feixistes, després de la manifestació de diumenge a Madrid. «Jo li vaig fer dir que no vaig penjar cap foto , sinó que només havia compartit la notícia», diu. L'acusat li va donar llavors l'empenta.

Nadales lamenta que és la tercera denúncia que l'ANC ha de presentar contra un grup d'espanyolistes del poble (tot i que és la primera contra el seu veí). I no se sorprèn de la denúncia que ha presentat ell: «Sempre ho fan, per intentar contrarestar», afirma.