Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre al Pont de Vilomara per condemnar l'agressió de què va ser víctima el coordinador local de l'ANC, Isaías Nadales. Durant l'acte, celebrat a la plaça de l'Ajuntament, s'ha subratllat que l'independentisme sempre continuarà "en la lluita no violenta".

Els fets van tenir lloc dimecres al vespre al pàrquing del bloc comunitari on viuen el coordinador de l'ANC i el seu presumpte agressor. Segons va denunciar Nadales als Mossos, l'acusat, que forma part d'un grup d'espanyolistes del poble, el va estar esperant a l'aparcament i, a continuació, li va donar cops i puntades de peu. L'agressió va ser gravada amb el mòbil per la parella de la víctima. Segons Nadales, l'home li va retreure que hagués compartit a les xarxes socials una notícia de la manifestació espanyolista de Madrid en la qual apareixia ell.

La concentració d'avui, convocada per l'ANC, ha estat seguida des de la distància per alguns veïns del poble, inclosos de l'entorn del presumpte agressor. A la plaça, en un lateral de l'Ajuntament, hi havia tres furgonetes dels ARRO dels Mossos d'Esquadra, sense que hagi fet falta la seva intervenció. Una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos també era a la plaça.

Durant l'acte, el regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha donat tot el suport a Isaías Nadales i ha condemnat "qualsevol agressió, vingui d'on vingui". Segons ha afegit, "la nostra manera de contestar les agressions és la contrària: continuem apostant per parlar, per dialogar i per fer ponts de convivència. No es va enlloc a cops de puny". També ha destacat que pobles com el Pont i Sant Joan "són transversals", en els quals sempre hi ha hagut "convivència".

Per la seva banda, el secretari de l'ANC al Bages i al Moianès, Jordi Font, també ha condemnat l'agressió. "La nostra lluita és la no violenta. Nosaltres no entrarem en aquest joc que apliquen alguns brètols, que sortosament molt pocs", tot concloent: "Nosaltres utilitzarem la força de la raó", amb l'objectiu també de "continuar creixent i ser més".

Minut de silenci per un veí mort del poble

L'acte també ha inclòs un minut de silenci per a un veí del poble, Juan Antonio Ledesma, que ha mort aquesta setmana d'un atac de cor després d'esquiar en unes pistes de Grau Roig, a Andorra. Segons s'ha destacat en la concentració, Ledesma "era un noi que, al Pont de Vilomara, tenia aquests ponts de diàleg, de convivència i d'amistat. Ha estat una gran pèrdua".