La Plataforma per uns transports dignes al Bages, que es va iniciar a partir de l'accident mortal de Vacarisses, reclama en un comunicat que es dugui a terme "una investigació urgent de les causes d'aquesta ineptitud reiterada" i que el servei de rodalies de Renfe i Adif es traspassi de manera definitiva a la Generalitat.

Asseguren els responsables de la plataforma, que encara actuen des d'una gestora, que la situació "precària" del servei del tren de Renfe "és inadmissible" i afegeixen que en aquesta línia "es multipliquen els esdeveniments, especialment tràgitcs en els darrers dies". "Ara hi hagut una persona morta, una treballadora dels propis ferrocarrils i un considerable nombre de ferits", expliquen, i recorden que aquesta víctima mortal s'ha de sumar a la que fa pocs mesos es va produir a Vacarisses.

Per als responsables de la Plataforma, "és cert que els dos accidents han estat per causes ben diferents; però l´origen dels mateixos cal buscar-los en la mala gestió d´aquesta via. En un cas per les deficiències d´unes obres anacròniques i en l´altre per un terrible error (humà o tècnic) en la distribució dels trens. No es pot entendre de cap manera que xoquin dos trens quan hi ha via doble".

En el comunicat indiquen que "és un problema que no sols afecta a Manresa, sinó a tot el Bages i a la Catalunya Central, que cal superar el més aviat possible" i demanem, a banda de la investigació urgent abans citada, "la destitució dels tècnics i gestors causants d´aquests problemes. que l´Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages exigeixin una solució urgent a aquests problemes, com a representants de la ciutat i de la comarca, que es crei una comissió tècnica, amb participació ciutadana, per a l´estudi de la situació dels ferrocarrils de la Renfe i el traspàs definitiu dels serveis de rodalies.