Un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre al Pont de Vilomara per condemnar l'atac de què va ser víctima el coordinador local de l'ANC En l'acte, celebrat a la plaça de l'Ajuntament, es va subratllar que l'independentisme sempre continuarà «en la lluita no violenta».

Els fets van tenir lloc dimecres al pàrquing del bloc comunitari on viuen el coordinador de l'ANC i el seu presumpte agressor. Segons va denunciar Nadales als Mossos, l'acusat, que forma part d'un grup d'espanyolistes del poble, li va donar cops i puntades de peu. L'agressió va ser gravada per la parella de la víctima. Segons Nadales, l'home li va retreure que hagués compartit a les xarxes una notícia de la manifestació espanyolista de Madrid on apareixia ell.

La concentració d'ahir va ser seguida des de la distància per alguns veïns del poble, inclosos de l'entorn del presumpte agressor. A la plaça, hi havia tres furgonetes dels ARRO dels Mossos sense que fes falta la seva intervenció.

Durant l'acte, el regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, va donar tot el suport a Nadales i va condemnar «qualsevol agressió, vingui d'on vingui». Segons va dir, «nosaltres continuem apostant per parlar, per dialogar i per fer ponts de convivència. No es va enlloc a cops de puny». També va destacar que pobles com el Pont i Sant Joan «són transversals», en els quals sempre hi ha hagut «convivència».

Per la seva banda, el secretari de l'ANC al Bages i al Moianès, Jordi Font, també va condemnar els fets. «La nostra lluita és la no violenta. Nosaltres no entrarem en aquest joc que apliquen alguns brètols».

Homenatge a un veí mort

L'acte va incloure un minut de silenci per un veí del poble, Juan Antonio Ledesma, mort aquesta setmana d'un atac de cor després d'esquiar a Grau Roig, a Andorra. Segons es va dir en l'acte, Ledesma «era un noi que, al Pont de Vilomara, tenia aquests ponts de diàleg i de convivència. Ha estat una gran pèrdua».