Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Vic de 29 anys que va aconseguir treure 30.000 euros d'un banc tot mostrant senzillament el DNI que havia robat a una altra persona, un veí de Santpedor. L'acusat, un home de nacionalitat espanyola que ja tenia antecedents per fets similars, va aconseguir suplantar la identitat de la víctima fins a tres vegades davant dels treballadors del banc, que li van entregar els diners sense fer cap més comprovació.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, es remunten al 2 de desembre. Aquell dia, la víctima i la seva parella van aparcar la seva furgoneta al parc de l'Agulla de Manresa i, a dins, hi van deixar objectes personals com el moneder, la cartera i els telèfons mòbils.

Quan van anar a recollir el vehicle, la noia va trobar a faltar diners del moneder. Tot i així, van comprovar que la furgoneta no tenia cap signe de forçament, ja que l'autor o els autors dels fets no havien deixat cap rastre de l'acció, Inicialment, els afectats no van trobar a faltar cap altre objecte.

Dies després, però, es van adonar que tenien tres moviments fraudulents al seu compte bancari, per un valor de 30.300 euros. Llavors, es van adonar que havien robat també el DNI del noi.

La parella va denunciar aleshores els fets als Mossos. Els investigadors, després de diverses gestions, han conclòs el cas aquesta setmana amb la detenció del presumpte autor dels fets.

Segons el cos policial, tot apunta que, el dia del robatori, l'acusat va sostreure els diners i el DNI de l'interior del vehicle. Posteriorment, es va fer passar per la víctima per extreure diners en efectiu d'una entitat bancària d'Osona. Ho va fer tres vegades diferents.

El detingut, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, està acusat d'un delicte d'estafa i d'un altre delicte de robatori a l'interior de vehicle.